Pentru iubitorii de folclor, astăzi, în foaierul Teatrului Naţional din Craiova s-a organizat un eveniment special. O expoziție de fotografie dedicată marii interprete, Maria Tănase şi lansarea unei culegeri de text folcloric din Banatul Sârbesc, semnată de profesorul Niță Frățilă. Cele două evenimente au fost organizate în cadrul celei de-a XXVII-a edițIi a Festivalului – Concurs Național al Interpreților Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase“, festival care celebrează 54 de ani de existență.
În foaierul Teatrului Naţional ,,Marin Sorescu,, pot fi admirate imagini cu marea interpretă, Maria Tănase. Fotografiile aparţin Muzeului Olteniei. Expoziția de fotografie, intitulată „Maria Tănase – o viață de har și dar“ a fost organizată în cadrul festivalului care se desfăşoară în aceste zile în Bănie.
Şi tot în cadrul Festivalului – Concurs Național al Interpreților Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase“, a fost lansată culegerea de folclor „Creații muzical folclorice ale românilor din Banatul sârbesc“. Cartea a fost scrisă de profesorul Niță Frățilă de la Academia de Muzică din Novi Sad Serbia.
În zilele de 25, 26 și 27 octombrie, publicul este așteptat la Teatrul Național „Marin Sorescu“ pentru a se bucura de spectacolul concurenților și al invitaților Festivalului – Concurs Național al Interpreților Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase“, ediția a XXVII-a: tarafuri, soliști, cupluri consacrate de interpreți de muzică populară. Pentru prima dată în istoria festivalului trofeele sunt realizate de un meșter popular. Este vorba despre meșterul olar Ionel Cococi, vestit ceramist din comuna Vădastra – Olt, creator recunoscut și apreciat la nivel național și internațional pentru promovarea străvechii culturi Vădastra.