Zona bănățeană a clisurii Dunării și satele montane din această parte de țară încep să devină una dintre destinațiile turistice căutate de iubitorii de natură și drumeție. Tot mai promovată de oamenii locului, partea aceasta de țară are locuri speciale de vizitat în care găsim păduri cu pâraie cristaline și cascade puțin cunoscute, dar impresionante, și rezervații aparte de floră și faună.
La circa 8 km de orașul Moldova Nouă, pe un drum care se termină într-o pădure răcoroasă, srăbătută apoi de o potecă spre ajungem la cascada Valea Mare. Ghid ne este Felix Baraty, un reprezentant al Parcului Natural Porțile de Fier. În aceeași zonă găsim o altă cădere spectaculoasă de apă, asemănătoare Cascadei Bigăr.
Lăsăm desișul umbros al arborilor și mergem spre Dunăre, unde aflăm câte ceva despre Ostrovul Moldova Veche. Pe el sunt specii aparte de păsări și, surpriză, 130 de cai sălbatici.
Cetatea Ladislau este un alt obiectiv turistic, aflat acum în plin proces de reabilitare. Locul este și un splendid punct de belvedere asupra Dunării și a întregii zone.
Etichete: cascada mare, clisura dunarii, ostrovul moldova veche, turism