Cum să ne comportăm în preajma animalelor, ce învățăm de la ele și cum să avem grijă de prietenii necuvântători. Aceste deprinderi sunt doar o mică parte din ce învață elevii de la o școală din Craiova la orele de etologie. Cei mici participă cu mult entuziasm, mai ales că la ore este invitat permanent un cățel, de la care elevii învață cum să se comporte în prezența unui prieten patruped.
Așa încep orele de etologie la o școală din Craiova. Comy, un fox terrier sârmos îi ajută pe copii să socializeze și să își învingă teama pe care poate unii o au în preajma câinilor.
Chiar dacă nu toți au acasă un prieten necuvântător, orele de etologie îi atrag pe copii și îi fac să îndrăgească animalele și să afle lucruri neobișnuite despre ele.
Profesorul care predă etologia spune că în primul rând e bine să conștientizăm că avem de învățat de la animale. Iar acest lucru se începe de la vârste foarte fragede.
Asta încearcă de 9 ani să facă Liviu. Să schimbe mentalități, iar noua generație să crească frumos. Etologia, în opinia lui, este o necesitate socială și educațională.
Părinții sunt cei care trebuie să accepte schimbarea. De multe ori există conflicte între generații, iar adulții nu acceptă un animal de companie în locuință. Însă există multe beneficii, spun profesorii.
Studii științifice arată că un copil care crește alături de un animal de companie devine un adult mai responsabil și mai aplecat către nevoile celor din jur.