Sunt prea puțini psihologi în școli. Din lipsă de specialiști, în județul Gorj, de exemplu, s-a ajuns în situația să fie un psiholog la peste o mie de elevi. Sunt însă și școli care nu au deloc un astfel de consilier care ar putea depista mult mai rapid copiii care cad victime colegilor sau familiei, dar și potențialii agresori.
În județul Gorj, doar 75% din școli au un consilier școlar. Acesta îi poate consilia pe copii ori pe părinții lor doar la cerere și cu programare. În școlile mai mari, un singur psiholog este insuficient pentru numărul mare de elevi.
Specialiștii susțin că este extrem de important să fie consiliați cât mai mulți elevi. Astfel, ar putea fi identificați copii care au probleme la școală sau acasă.
Autoritățile vor să propună un set de modificări legislative Parlamentului și Guvernului astfel încât în școli să fie mai mulți psihologi care să consilieze cât mai mulți copii.
Propunerea ca școlile să angajeze mai mulți psihologi vine după valul de scene violente filmate în județul Gorj, între copii.