S-au săturat de praf de cărbune și zgomot. Zeci de localnici dintr-un sat din Gorj au ajuns la limita răbdării și cer să fie expropriați. Locuiesc la câteva sute de metri distanță de Termocentrala Rovinari și sunt exasperați de zgomotul produs de aceasta. La ultimele măsurători, era aproape dublu față de limitele admise. Cu toate acestea, doar câteva case au fost demolate și proprietarii, despăgubiți. Restul încă așteaptă.
Doamna Ileana are 65 de ani si este din satul Rogojelu. De o viață locuiește aproape de Termocentrala Rovinari. O vede în fiecare zi, chiar de la geamul casei. E obisnuita cu praful de cărbune, dar zgomotul produs de centrala este tot mai mare. Ar vrea să se mute și nu înțelege de ce doar casele de peste drum au fost cumparate de Complexul Energetic Oltenia si demolate, iar proprietarii au fost despagubiti si s-au mutat in alta parte.
In aceeasi situatie este si Valeru. A dat si compania in judecata ca sa fie mutat de acolo, dar pana acum, demersul sau nu l-a dus la un deznodământ favorabil.
Oamenii marturisesc ca sunt disperati si au ajuns la capatul răbdarii si ameninta cu proteste extreme.
Nici autoritatile nu inteleg de ce nu au fost mutati toti localnicii afectati de activitatea termocentralei.
Comisarii de mediu au anuntat ca au trasat noi sarcini celor de la Complexul Energetic Oltenia si urmeaza sa fie masurat, din nou, nivelul de zgomot si, in functie de rezultate, vor fi stabilite noi masuri.
Oficialii producatorului de energie n-au comentat pana acum situatia oamenilor din Rogojelu si nici n-au spus ce solutii sunt pentru acesti localnici. Termocentrala Rovinari este cea mai importanta din cadrul companiei energetice. Complexul Oltenia este unul dintre principalii producători de energie electrică din România și asigură circa o treime din consumul de energie electrică.