Din dorința de a avea pe piața muncii tineri pregătiți, un antreprenor din Mehedinți le-a dat elevilor Liceului Economic din Drobeta-Turnu-Severin șansa de a face practică într-o unitate agricolă. Dincolo de ceea ce au învățat la birou, unde au fost pregătiți cum să întocmească documente contabile, elevii au avut posibilitatea să meargă în câmp, să vadă o campanie de recoltare a grâului. De altfel, lipsa de pregătire practică este mare problemă a elevilor care ies de pe băncile școlii din România.
Soare, vânt arșiță, mult praf, într-un cuvânt muncă la câmp. Sunt eforturi pe care muncitorii care lucrează în agricultură le suportă în fiecare zi. La toate acestea au fost părtași pentru câteva zile și elevii din două clase ale Liceului Economic, din Drobeta-Turnu-Severin, aduși la practică în ferma de la Gârla Mare. Sunt elevi care atunci când vor ieși de pe băncile școlii vor putea ține o contabilitate primară sau vor putea activa în domenii economice. Ei spun că și-au ales profesia tocmai pentru că au dorit să învețe cum să dezvolte o afacere.
Antreprenorul spune că a copiat modelul din Germania. Acolo toți elevii fac practică încă din gimnaziu, pentru a fi pregătiți pentru piața muncii mai târziu. La noi, liceele tehnice sau cele cu profil de contabilitate oferă șansa unei profesii, imediat după terminarea studiilor primare.
Școala românească, deși trece prin transformări, nu pregătește elevii pentru piața muncii.