O practică des întâlnită în România îi afectează și pe magistrații de la Tribunalul Vâlcea : firma care ar fi trebuit să construiască un sediu nou pentru instanță a dat faliment înainte să termine lucrarea. Dată fiind situația, judecătorii sunt nevoiți să-și desfășoare activitatea într-un spațiu impropriu.
Tribunalul Vâlcea funcționează în prezent într-o clădire monument-istoric, inaugurată în anul 1900. Timpul și-a lăsat amprenta asupra clădirii, iar volumul tot mai mare de dosare face ca judecătorii să lucreze în condiții improprii de foarte mulți ani. În 2018, instanța a obținut o finanțare de 28 de milioane de lei, inclusiv TVA, de la Compania Națională de Investiții, pentru reabilitarea clădirii și ridicarea unui nou sediu lângă sediul actual. Câștigătoare la licitație a fost declarată o firmă din Botoșani, care a cerut insolvența la scurt timp după licitație. Anul acesta, constuctorul a intrat în faliment, deși lucrările nu s-au finalizat.
Intre 2007-2018, constructorul din Botoșani a avut peste 200 de contracte cu statul român, printre care și reabilitarea mai multor palate de justiție din România.