Deși gestionează un buget de 20 milioane de lei anual, autoritățile din comuna mehedințeană Gogoșu nu au găsit în 30 de ani fonduri să reabiliteze cabinetul medical din localitate. În el sunt tratați 2500 de asigurați, care merg la medicul de familie, dar clădirea e o ruină, prin al cărei acoperiș plouă ca afară. Unii dintre cetăţeni spun că ar fi bani dar autoritățile sunt preocupate să organizeze zilele comunei în loc de cabinet medical.
Dispensarul dispensarul medical din comuna Gogoșu este într-o clădire veche, cu acoperiş care trebuie înlocuit, şi interioare care au nevoie urgentă de recondiţionare. Aici 2500 de asigurați sunt tratați în de medicii care şi-au dotat cabinetele cu aparatura necesară.
Cei doi medici de familie sunt aici de 30 de ani. La început au făcut investiții în dispensar, din banii lor, acum au ieșit la pensie, dar mai lucrează pentru că medicii tineri fug de zonele rurale. Când i-au cerut primarului să modernizeze dispensarul, acesta le-a spus că îl va reabilita doar dacă renunță la contractul de comodat, pe care îl au cu primăria. Medicii au refuzat pentru că aveau suspiciunea că, ulterior, nu vor mai fi lăsați să folosească dispensarul.
Edilii spun că au în proiect reabilitarea clădirii dar vor ca medicii să renunţe la comodat.
Locuitorii sunt nemulțumiți de condițiile în care sunt tratați și că banii comunei nu sunt cheltuiți în folosul localității.
Oamenii acuză administraţia că organizează petreceri de zilele comunei şi că ar cheltui banii pe diverse dotări, de pildă telefoane mobile scumpe.