Afecțiunile pulmonare și mai ales cum pot fi utilizați factorii naturali terapeutici în programele de prevenție și recuperare medicală au fost principale teme abordate în cadrul ediției din acest an a Școlii Naționale de Vară de Recuperare Respiratorie, ce s-a desfășurat în stațiunea Băile Govora. Zeci de studenți, medici rezidenți, cercetători, fizioterapeuți și kinetoterapeuți au participat la acest eveniment organizat de Universitate de Medicină și Farmacie din Cluj Napoca și Asociația Română de Balneologie, tocmai cu scopul de a îmbunătăți educația medicală și terapeutică în tratarea acestor afecțiuni.
Stațiunea Băile Govora, renumită pentru apele sale minerale cu efecte benefice în tratarea afecțiunilor pulmonare, dar și a alergiilor de tip pulmonar, este pentru al treilea an gazdă a acestei școli de vară organizată în special pentru studenți și medicii tineri care vor să se specializeze în domeniul recuperării respiratorii. Aceștia au avut astfel ocazia ca timp de trei zile să participe la cursurile și atelierele organizate de specialiști în domeniul recuperării medicale, pneumologie, cardiologie și alte specialități conexe, dar și să învețe abordări noi în recuperarea medicală și tratamentul afecțiunilor respiratorii.
Școala de vară de la Băile Govora este organizată de filiala Cluj a Asociației Române de Balneologie și Universitatea de Medicină și Farmacie “ Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca, în colaborare cu Clusterul Regional Balneoturistic Transylvania și unități balneare partenere din Băile Govora și Băile Olănești.