Şcoală de vară la Facultatea de Horticultură a Universităţii din Craiova. Timp de două săptămâni, elevi de la patru licee din Oltenia vor face experimente în laboratoarele facultăţii, vor participa la cursuri, dar se vor şi distra. Totul, în cadrul proiectului ROSE, implementat la nivel naţional şi care se adresează elevilor de liceu din clasele terminale.
Cele mai interesante, spun elevii, sunt experimentele făcute în laboratoarele Facultăţii de Horticultură din Craiova. Astăzi au învăţat despre inocularea plantelor pe mediu de cultură.
Copiii spun că această experienţă este interesantă şi distractivă, dar în acelaşi timp îi ajută şi să se decidă asupra facultăţii spre care se vor îndrepta după absolvirea liceului.
Este al doilea proiect ROSE implementat de Facultatea de Horticultură a Universităţii din Craiova. Din cauza restricţiilor impuse de pandemie, în 2020 scoala de vară nu s-a mai organizat, anul trecut s-a desfăşurat în format online şi abia acum activităţile se desfăşoară normal. 50 de elevi de la licee din Horezu, Tg Jiu, Caracal şi Osica de Sus vor afla ce înseamnă viaţa de student, dar şi cum este organizat centrul universitar din Craiova.
În cadrul proiectului există şi activităţi distractive: vizite în parcurile din Craiova, la muzee, ieşiri la cinema, dar şi consiliere profesională și orientare în carieră. Școala de vară se desfășoară pe parcursul a două săptămâni, în perioada 11-24 iulie.