Ziua Naţională a României este şi a tuturor celor care simt româneşte şi care cred că ţara noastră le-a dat tot ce era mai bun. Este credinţa unui sudanez care în urmă cu 33 de ani a ajuns în România la studii. A îndrăgit oamenii, locurile şi ţara şi nu a mai plecat. Hişham Tageldin este de 21 de ani medic de familie în satul Frăţila, din comuna Bulzeşti Dolj. Aici a reuşit să construiască un centru de permanenţă unde împreună cu echipa sa acordă asistenţă medicală unui număr de 4000 de localnici.
Hişham Tageldin a venit în România în urmă cu 33 de ani cu bursă din partea statului sudanez. A a absolvit Facultatea de Medicină din Craiova, iar apoi a fost repartizat ca medic stagiar într+un sat uitat de lume, la Frăţila, în Dolj. Aici a inceput să îşi formeze cariera, o familie, şi ca o mare onoare, spune el a primit şi cetăţenia română.
Deşi, în anii 2008 a început exodul medicilor romani in strainatate, medicul sudanez a ales să rămână în Romania pentru pacienţii săi şi să să puna in slujba lor toate cunostintele sale. A dorit ca oamenii din Frăţila şi Bulzesti să aibă acces la mai multe servicii medicale, aşa că în 2008 a construit dintr-o clădire aproape abandonată un centru de permanenta.
Acum la Centrul medical din Frăţila sunt trataţi aproape 4000 de pacienţi din comuna Bulzeşti, dar şi din satele învecinate. Aşa se face ca în cabinetul medicului Hişam este mereu câte un pacient. Le vorbeşte simplu şi pe întelesul lor, iar pacienţii îl iubesc.
Medicul Hişham a avut un rol important şi in pandemia de coronavirus. La centrul de permanenta a deschis si un punct de vaccinare cu doua fluxuri unde localnbicii se pot imuniza , dar se si pot tersta gratuit pentru a depista dacă au fost infectaţi cu covid 19. Mai mult, medicul oltean a dus propria campanie de vaccinare şi a reuşit sa convinagă 90 la suta din locuitorii comunei Bulzeşti sa se imunizeze împotriva virusului SARS COV 2.