Inundații, incendii devastatoare sau furtuni de o violență tot mai extremă. Sunt dezastre naturale care au ridicat probleme serioase și pe teritoriul României și implicit și în Mehedinți. În ultimii ani, în colaborare cu țări vecine precum Bulgaria și Serbia, reprezentanții ISU spun că, pe proiecte europene au reușit să acopere deficitul de tehnică cu care se confruntau în trecut și au achiziționat autospeciale și echipamente destinate intervențiilor în cazul unor dezastre. Dar nu la fel stau lucrurile în ceea ce privește pregătirea populației.
Deficitari în trecut când venea vorba de tehnică de intervenție, în caz de dezastre naturale reprezentanții ISU Mehedinți spun că proiectele europene accesate și echipamentele și autospecialele primite de la Inspectoratul General au rezolvat în mare parte problema.
Când vine vorba de pregătirea populației, în multe state evoluate și cetățenii sunt pregătiți cu un minim necesar, în cazul unor calamități. La Drobeta-Turnu-Severin, însă, oamenii recunosc că un astfel de rucsac de prim ajutor lipsește sau e incomplet.
Autoritățile recunosc că mai este de lucru când vine vorba de pregătirea populației. Practic, fiecare dintre noi ar trebui să avem pregătită în permanență acasă, o geantă cu obiecte necesare în caz de calamități.
La capitolul dotări pe un proiect România – Bulgaria și jandarmii din Mehedinți au achiziționat de curând tehnică de intervenție în caz de dezastre.