Teleormanul a devenit unul dintre cele mai îmbătrânite județe din țară, potrivit datelor preliminare ale Recensământului Populației și Locuințelor din 2021. Județul se clasează pe ultimele locuri la nivel național în ceea ce privește vârsta medie a populației. Iar numărul persoanelor vârstnice, de peste 65 de ani, crește considerabil, de la un an la altul, comparativ cu numărul persoanelor tinere. Sunt date alarmante care pot fi schimbate doar prin politici clare și coerente pe care autoritățile ar trebui să le adopte, astfel încât să încurajeze creșterea natalității și să îi convingă pe tineri să se întoarcă sau să rămână la ei în județ.
Județul Teleorman a pierdut, în ultimii 10 ani, peste 56.500 de persoane. Sunt datele celui mai recent recensământ al populației și locuințelor din țara noastră. Principala cauză a scăderii populației din ultimii 10 ani în județul Teleorman este dată de numărul de decese mai mare decât numărul de nașteri, ceea ce duce la un spor natural negativ. Deasemenea o altă cauză a scăderii numărului populației este dată de migrația internă și migrația internațională.
În aceste condiții, este nevoie urgent, de măsuri concrete și coerente care să îi convingă pe tineri să se întoarcă sau să rămână la ei în județ.
Potrivit recensământului Populației și Locuințelor din 2012, toate municipiile și orașele din județul Teleorman au pierdut, în ultimii 10 ani, locuitori, cea mai mică populație înregistrându-se, în acest moment, în orașul Videle.