Teribilismul în rândul adolescenţilor devine un fenomen îngrijorător, spun specialiştii, iar, de multe ori, pentru faptele lor de bravadă, tinerii ajung chiar să răspundă în faţa legii. Reţelele de socializare sunt unul dintre factorii care pot avea un efect negativ asupra dezvoltării tinerilor, iar părinţii, dar şi profesorii trebuie să fie atenţi la comportamentul acestora pentru a-i putea ajuta să se dezvolte frumos.
Acest tânăr de 16 ani a postat în mediul online imagini în care el era urcat pe plafonul unei maşini de poliţie, care era într-un service pentru reparaţii. Clipul a fost văzut şi de poliţişti, care l-au găsit pe tânăr şi i-au oferit ca răsplată pentru fapta sa un dosar penal. Şi nu este singurul adolescent care a ajuns în atenţia poliţiştilor din cauza actelor de teribilism.
Conform legii, până la 14 ani, tinerii nu răspund pentru faptele lor, iar prejudiciile pe care le creează sunt responsabilitatea părinţilor.
Psihoterapeuţii atrag atenţia asupra faptului că educaţia copiilor ar trebui să înceapă cu educarea părinţilor şi dascălilor, cu adaptarea la societatea actuală. În plus, reţelele de socializare joacă un rol important în viaţa adolescenţilor de astăzi, dar, de foarte multe ori, are un impact negativ.
Specialiştii spun că de la vârsta de 16 ani, creierul tinerilor începe să se dezvolte şi să se maturizeze.