Școala online dă bătăi de cap, dar sistemul de învățământ se adaptează treptat. Școlile fac eforturi să pună la dispoziție toată infrastructura pentru învățămânul la distanță, pentru ca elevii care stau acasă să nu rămână în urmă cu materia. Profesorii spun că se adaptează treptat la noile condiții și deja au început să se obișnuiască cu noul sistem.
Prezența online, camera video, microfon și calculator în fiecare clasă. Nu am fi crezut în urmă cu un an că este posibil, dar este realitatea zilelor noastre în unitățile de învățământ care s-au zbătut cel mai mult pentru a asigura profesorilor și elevilor condițiile necesare desfășurării orelor de curs în sistem hibrid. La Colegiul Național ,,Elena Cuza,, din Craiova, cadrele didactice spun că modalitatea de predare diferă, dar s-au adaptat repede la noul mod de lucru.
Conducerea școlii spune că pregătirile pentru sistemul online au început încă din vară. Viteza de internet a fost mărită, aproximativ 3 kilometri de cabluri de internet au fost intinse în toată școala, iar clasele au fost dotate pentru predarea în sistem informatic.
Cu toate că beneficiază de condiții la care alte școli nu pot spera, mulți părinți preferă, totuși, să-și trimită copiii la școală. Cei mai mulți optează pentru această modalitate de lucru pentru că nu au timp să-i supravegheze pe copii.
Conducerea Colegiului Național ,,Elena Cuza,, din Craiova a apelat la specialiști pentru a securiza conexiunile informatice între sala de curs și elevii de acasă, pentru ca nimeni să nu poată avea acces la imaginile din clase.
Declaratii:
- NA-MARIA ȘTEFĂNESCU – profesor de Limba Engleză
- ILEANA TRINCĂ – profesor de Limba și Literatura Română
- LIVIU COTFASĂ – manager Colegiul Național Elena Cuza
Etichete: Craiova, diitalizare, dolj, Educatie, pandemia