Focare de coronavirus la Stația Județeană de Ambulanță și Spitalul Județean din Drobeta-Turnu-Severin. Dacă la unitatea sanitară focarele izbucnite în cele trei secții par să fi fost stopate, lucrurile nu stau la fel de bine la salvare acolo unde 11 angajați, asistente, ambulanțieri și un medic au contactat virusul și sunt în izolare la domiciliu. Desigur, pentru conducerea stației este dificil să asigure turele, mai ales că aproape o tură întreagă este afectată de virus, iar cea mai mare problemă este numărului foarte mic de medici.
Primele probleme au apărut în secția chirurgie a Spitalului Județean, după care au urmat pe rând, secțiile de diabet și boli de nutriție și apoi oncologia. Reprezentanții DSP spun că evoluța acestor focare a fost stopată, cel puțin pentru moment.
La salvare însă, lucrurile sunt mult mai complicate pentru că, având nu mai puțin de 11 angajați scoși din activitate după ce au fost infectați su SARS COV 2, pentru ceilalți este dificil să acopere turele. La salvarea din Mehedinți mai lucrează în aceste zile doar 7 medici.
Din cauză că incidența cazurilor de coronavirus a crescut la peste 1,5 la mia de locuitori, în mai multe localități din Mehedinți, printre care și orașul Drobeta-Turnu-Severin, în toate școlile s-a trecut la scenariul hibrid, adică elevii vin pe rând la cursuri. În trei școli, dintre care două de stat și una privată cursurile se desfășoară după scenariul roșu.
Etichete: Coronavirus