Personalul stației de Ambulanță din Mehedinți care intervine la cazurile de coronavirus este nevoit să facă decontaminarea sub cerul liber. Asistenții și ambulanțierii merg apoi să se schimbe în două corturi improvizate, din care lipsește căldura. Când temperaturile vor scădea și mai mult, există riscul ca soluția să înghețe pe costume. Există soluții pentru această situație – achiziționarea de containere speciale, însă deocamdată la solicitările stației nu s-a primit nimic.
Zilnic, personalul de la salvare are zeci de solicitări de intervenție la pacienți bolnavi de coronavirus. Problema apare abia la întoarcere, pentru că tunelul în care se face dezinfecția este amplasat sub cerul liber. Cu cât scade temperature, cu atât e mai greu pentru personal.
O soluție ar fi achiziționarea unui container pentru decontaminare, cu asigurarea unor circuite, însă nu a fost obținut, deși solicitările au fost numeroase.
Soluția ideală ar fi construirea unei clădiri speciale pentru decontaminare, dar ar dura mult timp și este posibilă doar cu fonduri europene.
Pe lângă aceste probleme, medicii spun că situația este critică din cauza lipsei de personal. Unii dintre medici au sute de ore suplimentare.
Stația se salvare ar avea nevoie și de un garaj pentru autospecialele. Proiectul european nu poate fi depus, însă, pentru că terenul pe care ar trebui să fie construită clădirea aparține Consiliului Județean, care intenționa să construiască acolo un bloc ANL, iar cele două instituții sunt acum în litigiu.