Un conac ce a aparținut uneia dintre cele mai importante familii din istoria României, Brătianu, aflat într-o stare avansată de degradare a fost cumpărat de un fermier din Mehedinți. Afaceristul vrea să reabiliteze clădirea, aflată în apropierea unui lac şi să o transforme într-un punct de atracție turistică. Domeniul se află la granița de sud a României, într-o zonă foarte frecventată mai ales în perioada verii de turiști străini care pornesc cu bicicletele din Vestul Europei, pe cursul Dunării, până la Marea Neagră.
Construit spre sfârşitul anilor 1800, conacul a fost ridicat la cererea familiei Brătianu. Ar fi fost construit special pentru a putea administra podgoria pe care Brătienii o aveau în zona localității Gârla Mare. În comunism, a fost confiscat și a devenit sediu al unei societăți agricole, până în anul 1990. Ulterior, conacul a ajuns într-o avansată stare de degradare, în care este și astăzi. Moștenitorii l-au revendicat și l-au vândut unor români stabiliți în Italia, care au încercat să-l reabiliteze cu bani europeni, însă nu au reuşit. A fost cumpărat de un fermier din Mehedinţi, care vrea să-i redea adevărata strălucire.
Pe fostul domeniu al Brătienilor se află și un lac, pe care fermierul vrea să-l amenajeze și să-l transforme într-o zonă de agrement. Noii administratori spun că zona este foarte frecventată, mai ales în perioada verii de turiști străini, care vin din Vestul Europei.
Primarul comunei crede că reabilitarea și transformarea conacului într-un punct de atracție turistică ar fi foarte importantă pentru localitate.
Reabilitarea conacului și reamenajarea întregului domeniu ar putea costa până la un milion de euro, bani pe care actualul proprietar se gândeşte că i-ar putea obţine prin accesarea unui proiect european.