Situație la limită în Gorj. Medicii care lucrează pe ambulanțe pot fi numărați pe degete. Asa s-a ajuns, de sărbători și în plină pandemie, în situația în care nu au fost medici pe toate turele și au fost trimise la urgențe doar salvări cu asistenți medicali. Instituția face demersuri periodic pentru a face angajări, dar cei mai mulți medici preferă să lucreze în spitale, unde volumul de muncă e mai mic și salariile mai mari decât la Serviciul de Ambulanță. În prezent, doar trei medici lucrează cu normă întreaga din totalul de nouă.
De sărbători, in Gorj, au fost zile în care nu a fost disponibil niciun medic sa mearga la urgentele care au aparut in judet. In locul lor, au fost trimise salvari cu asistenti medicali si ambulantieri.
La Serviciul de Ambulanță Gorj sunt angajați, în prezent, nouă medici. Trei dintre ei au probleme de sanatate si lucrează doar în dispecerat. Managerul este si el medic așa că nu poate merge in teren la urgențe. Se mai scad încă doi medici care au avut perioade de concedii dupa volumul mare de munca si asa au ramas in ultimele zile doar trei medici care sa acopere permanent urgențele, lucru, evident, imposibil.
Managerul instituției sustine ca au fost facute concursuri de angajare des, insa nu se prezinta nimeni. Locurile din spitale sunt mai atractive pentru medici datorita veniturilor mai mari. Ca o comparatie, salariul unui medic la Ambulanta ajunge la cel mult 20 de mii de lei, cu tot cu sporuri. In spital, un medic câștiga, la Urgențe, si 40 de mii de lei, bani in care sunt incluse si garzile. Alte specializari aduc salarii si mai mari doctorilor.
Serviciul de Ambulanta a fost verificat de multe ori in ultimele luni. Atat de Corpul de Control al Prefectului Gorj, cat si de verificatori trimisi de ministrul Sanatatii.
Si DSP a amendat Serviciul de Ambulanță Gorj cu 25 de mii de lei după verificările făcute de Corpul de Control. Pentru a acoperi toate urgentele, Serviciul de Ambulanta ar avea nevoie de circa 20 de medici.