ALRO Slatina devine primul mare colos industrial care cade victimă a crșterii prețului la energie electrică. Astăzi a demarat procesul de reducere a capacității de producție până la 40%, după ce conducerea firmei nu a reușit să încheie un contract direct cu un furnizor de energie electrică. Dacă pentru început conducerea nu a anunțat disponibilizări de personal, acest lucru este inerent. Sindicaliștii susțin că, deși se prevede doar reducerea producției la mai puțin de jumătate, până la final uzina își va închide porțile, iar miile de angajați vor rămâne fără un loc de mână.
Procesul de închidere a 60% din capacitățile de producție de la Alro a început astăzi, după ce conducerea nu a reușit să încheie un contract direct de furnizare a energiei electrice cu un producător. Prima secție din cele trei care îşi vor înceta activitatea este Hala 9. Până în primăvară se vor mai închide alte două hale, iar sindicaliștii susțin că uzina slătineană se va închide în totalitate.
Închiderea Alro nu afectează doar angajații societății, ci și pe cei ai altor firme cu care societatea slătineană lucrează, atât din țară cât și din afara ei. Conducerea societății a notificat firmele în cauză cu privire la reducerea producției și modul cum acest lucru se va reflecta în contractele încheiate cu acestea.
Conducerea ALRO Slatina a decis la finele anului trecut reducerea capacității de producție până la 40% ca urmare a imposibilității de a achiziționa de pe piață energia electrică necesară producției. Firma este unul dintre marii consumatori de energie electrică din țară. Atât conducerea societății slătinene cât și sindicaliștii au solicitat, în zadar, sprijinul guvernului. Executivul a emis, la finele anului trecut, un act normativ prin care dă voie producătorilor de energie să vândă direct marilor consumatori 40% din producție. Din păcate, întreaga producție a acestora a fost vândută înainte de apariția acestei reglementări.