Este deficit de fond forestier. În Telorman, de exemplu zonele ocupate cu pădure reprezintă sub 5 la sută din suprafața totală a județului. Acest lucru presupune o serie de probleme pe termen lung, avertizează specialiștii, iar cel mai afectat domeniu este agricultura. Pentru remedierea situației este nevoie de împădurirea a mii și chiar zeci de mii de hectare. În Dolj, astăzi sute de voluntari au adoptat astăzi un… copac
Adoptă in copac. Aceasta este deviza sub care o asociație nonguvernamentală s-a angajat să planteze copaci în diferite zone. Astăzi a fost la Breasta, într-o zonă de deal pe care nu e tocmai ușor să lucrezi.
Fiecare voluntar a primit costumație adecvată pentru un astfel de eveniment, ustensilele necesare și a fost instruit cum și unde să planteze copacul adoptat.
Si in județul Teleorman, tot mai mulți oameni au înțeles importanța voluntariatului în ceea ce privește plantarea de arbori și regenerarea pădurilor.
Judetul Teleorman este pe ultimele locuri la nivel național în ceea ce privește suprafața împădurită, fapt cu consecințe grave pe termen lung, cum ar fi alunecări de teren, inundații, schimbări climatice, dar mai ales probleme în agricultură.
Pentru rezolvarea acestor probleme ar fi nevoie ca suprafața împădurită a județului Teleorman să crească, în perioada următoare, de cel puțin două ori.