Mai multe cadre didactice de la Școala Gimnazială „Anton Pann”, din Râmnicu Vâlcea, și-au propus să transforme școala într-o școală a viitorului. Aceștia vor să-i ajute pe copii să-și dezvolte gândirea analitică și să-și dezvolte abilităţile de a găsi soluţii noi de rezolvare a problemelor prin intermediul seturile LEGO. Profesorii vor derula activități inclusiv pe perioada vacanței, când vor organiza ateliere de vacanță pentru elevi din mediul rural. Beneficiarii acestei inițiative sunt elevi cu vârsta cuprinsă între 7 și 10 ani.
ROBO-PANN este un proiect care are ca scop desfășurarea unor lecții practice, mult mai atractive decât cele prevăzute în programa școlară. Proiectul este structurat în două etape: etapa de învățare, de care beneficiaza 158 de elevi ai școlii Gimnazială „Anton Pann”, din Râmnicu Vâlcea, și etapa de mentorat, în cadrul căreia se vor organiza ateliere de vacanță pentru 60 de elevi din mediul rural. Proiectul urmărește să încurajeze elevii, nu doar să-și însușească anumite concepte de ştiinţă, tehnologie, matematică, programare, dar şi să-și dezvolte gândirea analitică, critică, să-și dezvolte abilităţile de a găsi soluţii noi de rezolvare a problemelor prin intermediul seturile LEGO.
Cadrele didactice implicate în proiect nu vor fi plătite.
Pentru implementarea acestui proiect, cadrele didactice au la dispoziție 16 900 de lei, din care peste 9000 de lei reprezintă cofinanțare obtinuta prin Fondul Științescu, în urma unui concurs de proiecte. Cea mai mare parte din fonduri a fost utilizată pentru achiziționarea mai multor seturi LEGO.