Se anunţă an bun pentru apicultorii vâlceni. Producţia de miere va fi mai mare faţă de anul 2021, estimează cei care se ocupă cu apicultura. Având în vedere că mierea din Ucraina nu va mai ajunge pe piaţa din România, apicultorii speră că anul acesta vor reuşi să vândă şi o cantitate mai mare de miere.
Gabriel Marcu este din Brezoi, Vâlcea, şi deţine în jur de 70 de familii de albine. Monitorizează zilnic starea de sănătate a albinelor şi se asigură că au suficient spaţiu în stupi şi condiţii optime de dezvoltare. Apicultorul vâlcean se declară mulţumit deoarece, până acum, toate semnele indică o producţie bună de miere.
Dacă în următoarea perioadă nu vor cădea ploi acide, apicultorii cred că vor avea o producţie bună de miere. Ei speră că vor reuşi să vândă o cantitate mai mare faţă de anii trecuţi, având în vedere că mierea din Ucraina nu va mai ajunge pe pieţele din Europa, iar o creştere a preţului mierii nu se preconizează în acest moment. Deocamdată, cei care vor să cumpere miere naturală trebuie să scoată din buzunare până la 40 de lei.
Dacă vreti să fiţi siguri că mierea este naturală, trebuie să fiti atenti la câteva aspecte.
Mierea românească este recomandată, în primul rând, pentru proprietățile sale antibacteriene. De asemenea, miere are efect anti-inflamator şi reprezintă o excelentă sursă de energie pe termen scurt.