Situaţie absurdă la Râmnicu Vâlcea: 80 de familii trăiesc un adevărat coşmar ori de câte ori se anunţă ploi sau bate vântul mai tare, pentru că alți doi proprietari nu sunt de acord cu demolarea mansardei și construirea unui nou acoperiș. Problemele au apărut în urmă cu două luni, când mansarda blocului a luat foc, iar învelitoarea a fost distrusă în timpul intervenției pentru stingerea incendiului. Pentru a remedia problemele, ar trebui demolată întreaga mansardă şi construit un nou acoperiş. Orice interventie este deocamdată blocată de către doi dintre proprietarii apartamentelor de la mansardă, care nu au fost afectate de incendiu.
În urmă cu aproape două luni, şase apartamente de la mansarda unui bloc din cartierul Ostroveni, din Râmnicu Vâlcea, au ars într-un incendiu provocat de un scurtcircuit la o priză defectă, iar acoperişul imobilului a fost distrus pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi. Bucăţi din acoperiş riscă să cadă acum pe trotuar, în timp ce apa ajunge până la parterul imobilului ori de câte ori plouă. În bloc, la etajele inferioare, mai locuiesc 80 de familii.
Problema ar putea fi remediată doar dacă ar fi demolată întreaga mansardă şi construit un acoperiș nou. Doar că doi dintre cei care au achiziţionat apartamente la mansardă nu sunt de acord, în timp ce restul locatarilor ale căror apartamente au ars nu au acte de proprietate, deci nu pot decide in aceasta privinta. Conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea ar fi dorit să intervină şi să construiască un nou acoperis cu bani de la bugetul local, dar demersul a fost blocat, cel putin pe moment, de instanta de judecata.
O solutie ar fi ca asociatia de proprietari sa obtina in instanta dreptul de a interveni pentru demolarea a ce a mai ramas si construirea unui noi acoperis. Procesul pe fond poate dura si doi ani, timp in care apa de ploaie se va infiltra in tot blocul. Pe de alta parte, in imobil locuiesc foarte multi batrani care spun ca nu au bani pentru o astfel de interventie.