Ateliere și galerii. Aflat pentru prima dată pe simezele Muzeului de Artă din Craiova, Aurel Vlad expune peste 20 de sculpturi, cele mai multe de mari dimensiuni . Sub titlul „O lume aproape fericită” artistul pune laolată lucrări din ultimii ani, care vorbesc despre singurătate și spaimă, despre durere, dar și despre speranță. Cele mai multe dintre lucrări sunt realizate din tablă. Prin formele descoperite, artistul scoate spectaculos din anonimat un material banal, dându-i o viață plină de expresivitate și emoție.
Sculptorul Aurel Vlad este considerat unul dintre cei mai interesanți reprezentanți ai generației 80, un important promotor de atitudine, cu relevanță în actualitate. Lucrările sale, de inspirație figurativ-expresionistă, au întotdeauna un puternic filon epic. De-a lungul unei cariere aristice de peste 3 decenii, Aurel Vlad a primit numeroase premii printre care cele ale Academiei Române și Uniunii Artistilor Plastici din România, iar, în 2021, Premiul Național Constantin Brâncuși.
Eveniment. Una dintre cele mai importante instituții culturale din zona Olteniei, Scrisul Românesc, sărbătorește100 de ani de la înființarea editurii și 95 de ani de la apariția revistei cu acest nume. Cu această ocazie au fost decernate premii și diplome colaboratorilor principali și au fost lansate o serie de noi apariții editoriale. Colocviile Scrisul Românesc au adus în dezbatere o temă de maximă actualitate, “Manipularea informației în mass-media”.
Editura Scrisul Românesc se înființa la Craiova în anul 1922, iar revista cu același nume apărea în 1927, fiind fondată de către criticul literar Dumitru Tomescu. Seria a doua a revistei a apărut în ianuarie 2003, din iniţiativa scriitorului Florea Firan. Prestigiul seriei noi a revistei este dat de către un colegiu editorial alcătuit din personalităţi marcante ale vieţii culturale din ţară şi din străinătate, precum Adrian Cioroianu, Andrei Codrescu, Irina Mavrodin, Eugen Negrici sau Carmen Firan.