Peste 80 de mii de persoane din Oltenia au aflat în ultimii trei ani despre importanţa prevenţiei în tratarea cancerului colorectal. Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova a derulat un proiect de screening în care a implicat atât cadre didactice cât şi medici de familie.
Proiectul “Servicii medicale performante de prevenție, diagnostic și tratament endoscopic în cancerul colorectal (ROCCAS II)” a fost cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020 şi a început în luna noiembrie a anului 2020. Astăzi, cei implicaţi au tras concluziile şi au vorbit despre succesul întregii activităţi.
Peste 50 de mii de persoane cu vârste cuprinse între 50 – 74 de ani au beneficiat de acces gratuit la servicii medicale de prevenţie, screening, diagnostic şi tratament precoce al leziunilor premaligne colorectale. S-au implicat peste două sute de medici de familie şi peste o mie de pacienţi au fost salvaţi de la dezvoltarea unui cancer de colon. Proiectul a fost în valoare de 5 milioane de euro. Următorul proiect care va pune accent pe prevenţie va începe anul viitor.