Se împlinesc 161 de ani de când a fost promulgată legea pentru constituirea corpului de avocați. Se întâmpla pe 6 decembrie 1864, pentru ca trei luni mai târziu să se înființeze Baroul Craiova în care au fost înscriși atunci 16 avocați definitivi și un stagier. Acum, mai bine de 550 de avocați fac parte din Baroul Dolj.
În urmă cu 200 de ani, de exemplu, pentru a fi avocat sau vechil nu era musai să ai studii juridice, ci doar să cunoști legea și ai o purtare destoinică. În 1847, însă, Gheorghe Bibescu, domn al Țării Românești, a cerut ca profesia de avocat să se facă doar de cei care au absolvit cursuri în țară sau străinătate.
Odată legea promulgată, pe 19 martie 1865, se înființează Baroul din Craiova, care alături de cel din București și cel din Iași sunt primele din țară.
Au trecut 160 de ani de atunci, iar acum, la ceas aniversar au fost premiați avocați cu experiență sau începători. Printre ei Bianca Predescu, membru în Baroul Dolj din 1985, Gheorghe Ionuț Vaida, Cătălin Remus Badea, Adriana Ionela Novac, Emilia Calciu.
În finalul întâlnirii, conducerea Baroului a încercat reabilitarea avocatului craiovean Adi Remus Ciucă, achitat de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție într-un dosar în care acesta era acuzat de favorizarea făptuitorului, influențarea declarațiilor și constituirea unui grup infracțional organizat.