Muzeul Satului Vâlcean, de la Bujoreni, şi-a redeschis porţile. Cele 80 de construcţii arhitecturale din incinta muzeului readuc în atenţia nostalgicilor, care au copilărit la ţară şi mai păstrează încă vie amintirea bunicilor, imaginea satului de odinioară. Case din zona Horezu, Drăgăşani, Ţara Loviştei, precum şi o şcoală primară din vremea ministrului Educaţiei Spiru Haret, o biserică din lemn şi un han de la sfârşitul secolului al XIX-lea sunt doar câteva dintre obiectele de patrimoniu de la Bujoreni.
Expoziţia în aer liber se întinde pe aproximativ opt hectare şi reconstituie imaginea funcţională a unei aşezări rurale tradiţionale, cu toate instituţiile social-culturale, de la şcoală până la biserică. Turiştii care ajung aici pot admira atât căsuţele tradiţionale, adevărate bijuterii arhitectonice, cât şi obiecte de ceramică, obiecte vestimentare sau unelte din lemn şi fier, unele având o vechime de un secol şi jumătate. Având în vedere suprafaţa mare pe care se întinde, muzeul este locul perfect pentru o plimbare în aer liber.
Muzeul Satului Vâlcean de la Bujoreni poate fi vizitat zilnic, de marţi până duminică, de la 10 la 18, iar lunea în intervalul orar 10-16. Preţul unui bilet pentru adulţi este de 6 lei, iar pentru elevii şi studenţii de 5 lei. Având în vedere contextual epidemiologic, accesul în muzeu se face însă în anumite condiţii.