Muzeul Porților de Fier din Drobeta-Turnu-Severin a fost, în sfârșit redeschis. După nu mai puțin de unsprezece ani în care a stat închis pentru reabilitare, complexul muzeal de la Tr. Severin a devenit unul dintre cele mai moderne din România. Cu secții de istorie, științe ale naturii, cu planetariu, acvariu, dar și cu o curte exterioară și un parc arheologic de o valoarea inestimabilă, reprezentanții complexului muzeal din fostul oraș roman Drobeta, speră să atragă, anual, zeci de mii de vizitatori.
Periplul în muzeul din Tr. Severin poate începe, la parter, în secția de științe ale naturii, Iubitorii constelațiiilor pot călători în univers, cu ajutorul planetariului, iar mai apoi, revenirea pe pământ se poate face fix în universul fascinant al florei, faunei și din Defileul Dunării, cel mai spectaculos din Europa.
La etajul unu al clădirii, intrăm în secția istorie arheologie. Găsim acolo o machetă a piciorului podului lui Apolodor, dar și vestigii ale locurilor încă din antichitate, dar și reconstituirea unor scene din războaiele moderne.
Muzeul mai are și un acvariu, dar și o curte exterioară ca un parc arheologic foarte vast și la fel de interesant.
Reprezentanții complexului muzeal speră să aducă la Drobeta-Turnu-Severin aproape 100.000 de turiști anual, în special dintre cei care vin în croaziere pe Dunăre. Mai ales că primii vizitatori de după redeschidere au fost impresionați de noul concept.
gurul obiectiv care mai trebuie reabilitat este piciorul podului lui Apolodor din Damasc, la care se lucrează în acest moment. Reprezentanții muzeului spun că într-un an aceste lucrări vor fi terminate, iar cel mai important vestigiu roman de la Dunăre va putea fi pus în valoare.
Etichete: mehedinti, muzeu, Portile de Fier, Severin