Canicula poate afecta grav animalele de companie. Cățeii, care trebuie scoși afară, sunt expuși la mari pericole dacă stăpânii nu respectă câteva reguli de bază în zilele cu temperaturi foarte mari. Hidratarea este esențială, spun specialiștii, care atrag atenția și asupra câtorva obiceiuri care pot deveni letale în cazul câinilor.
Dacă pentru oameni temperaturile foarte ridicate sunt greu de suportat, pentru căţei canicula este periculoasă şi poate crea probleme mari.
,,Nu tundeţi câinii vara!” Este primul sfat pe care specialiştii îl dau stăpânilor, care în mod eronat consideră că blana le ţine de cald. Aceasta îi protejează de fapt de soare vara şi le ţine de cald iarna.
În zilele caniculare este foarte important să nu lăsaţi câinii în maşină, pentru că supraîncălzirea le poate cauza leziuni cerebrale.
Alexandru Marcu, medic veterinar: Cel mai important aspect în perioada asta cu temperaturi crescute este apa. Apa trebuie să fie pe toata durata zilei, trebuie să fie la discreţie şi trebuie să fie proaspătă. O punem în bol, nu o lăsăm toată ziua, o înlocuim.
Plimbările cu animalele de companie sunt foarte importante, dar trebuie făcute fie dimineaţa devreme, fie după lăsarea serii.
Multe dintre afecţiunile umane sunt similare şi în cazul căţeilor, însă arsurile sunt mult mai frecvente atunci când lăbuţele animalelor sunt expuse direct la căldură. Dacă observaţi leziuni ale perniţelor, folosiţi creme hidratante speciale pentru căţei.
În cazul nutriţiei, specialiştii recomandă adăugarea de apă în mâncarea căţeilor şi consumul de fructe îngheţate, cu conţinut scăzut de zahăr.
Sursa: tvrinfo.ro