O rețetă de toamnă, ușoară și cu arome de sezon.
Ingrediente:
1 conopidă mică
caşcaval
nucşoară
Pentru sos:
1/2 pachet unt
3 linguri de făină
300 ml lapte
200 g telemea de vacă
1 legătură de ceapă verde
sare
piper
Mod de preparare:
Speli conopida, o rupi în bucheţele şi o fierbi puţin în apă cu sare şi o laşi la scurs.
Pentru sos, pe foc mic, topeşti untul, apoi adaugi făina, laptele, amestecând constant. După ce se îngroaşă, razi brânza, pui sare şi piper, după gust, şi omogenizezi compoziţia, lăsând-o câteva minute la foc mic.
La final, încorporezi şi ceapa verde tocată.
Intr-un vas termorezistent, tapetat, pui conopida iar peste ea torni sosul şi razi caşcavalul, după gust.
Dai totul la cuptorul preîncălzit, până se rumeneşte.
La servire, poţi presăra nucşoară.
Poftă mare!