Memoria locului

O emisiune care își propune să descopere poveştile ce stau încă ascunse în zidurile, uneori în ruină, ale culelor olteneşti, ale conacelor boiereşti, sau în lemnul vechilor biserici, dar și să îmbunătățească percepția publică asupra patrimoniului şi să facă cunoscute telespectatorilor diferite programe specifice de arhitectură sau de urbanism care dau, de sute de ani, identitate locurilor.

Subiectele emisiunii sunt dedicate arhitecturii de patrimoniu dar şi celei rezidențiale. Alături de arhitecți va fi evaluată starea de conservare a monumentelor istorice de pe teritoriul Olteniei. Vom trage un semnal de alarmă pentru salvarea cladirilor uitate și distruse și vom oferi ca modele, proiecte de restaurare reuşite. Vor fi alese clădiri care prin valoarea lor arhitecturală și istorică devin cladiri simbol pentru o localitate.

Alături de istorici, căutăm poveştile familiilor care le-au ridicat, cel mai adesea familii boiereşti, sau de mari intelectuali, care au influenţat decisiv istoria politică, socială, economică şi culturală a țării.

 


Simona Carauleanu

Este licenţiată în jurnalism, lucrează în presă din 1996 şi a început ca reporter la un post local de radio din Craiova. Şi acum îşi aminteşte […]


Emisiuni Recente

Memoria Locului – Dinu Lipatti

În județul Argeş, ne aminteşte de Dinu Lipatti, casa în care acesta și-a petrecut vacanţele și în care artistul a creat multe din compziţiile sale. La Memoria Locului vă invităm să vedem locurile copilăriei lui Dinu Lipatti  și să descoperim universul celebrului pianist, compozitor şi pedagog roman, care în cei şaisprezece ani de carieră artistică, din cei, treizeci şi trei de ani de viaţă, a reușit să devină unul dintre marii pianişti ai lumii.

MEMORIA LOCULUI – VRĂBIESCU

In​vitați: Simona Vrăbiescu Kleckner – scriitoare, Nicolae Mihai – istoric În aceste zile speciale, în care suntem obligați să stăm în casă, iar gândul la posibilele […]