Doljul se află între județele cu culturi afectate de secetă pedologică, însă producțiile se anunță bune la floarea-soarelui și porumb, iar pentru suprafețele calamitate fermierii au solicitat ajutoare de la stat. Însă, potrivit specialiștilor Direcției Agricole, cele mai mari probleme create de seceta pedologică vor fi întâmpinate de acum înainte, la înființarea noilor culturi. Singura salvare, în opinia acestora, ar fi precipitațiile.
Fermieri din 24 de comune din Dolj au depus documentația pentru ajutor de la stat pentru culturile afectate de seceta pedologică. Puțin peste jumătate din 10.000 de hectare au fost acceptate de comisiile de verificare ca fiind calamitate. Surprinzător, cele mai afectate comune nu sunt cele din zona de nisipuri. Directorul Direcției Agricole consideră că în Dolj a existat secetă pe timpul verii, însă în sol abia acum s-a instalat și susține că unii femieri nu respectă tehnologiile și profită de banii acordați de stat.
Fermierii care au culturi agricole înființate în toamna trecută și care au fost afectate de seceta pedologică au avut posibilitatea până astăzi să depună documentația pentru a primi ajutor de stat.
În această perioadă, seceta pedologică creează mari probleme producătorilor agricoli la lucrările pentru înființarea culturilor de toamnă.
În Dolj, campania de toamnă nu s-a încheiat, însă producțiile se anunță bune, chiar dacă mai mici decât anul trecut: peste 2000 de kg la hectar la floarea-soarelui si peste 5000 de kg la porumb.