O clădire monument arhitectonic din comuna vâlceană Costeşti a trecut testul timpului datorită implicării unor tineri cu viziune. Este vorba despre „stabilimentul băilor” sau băile din Costeşti, o clădire inaugurată în 1938 care a fost reabilitată şi este acum într-o stare impecabilă. După ce ani buni a fost lăsată în paragină, clădirea poate găzdui turişti dornici să viziteze Depresiunea Horezu şi implicit Parcul Naţional Buila-Vânturariţa.
Clădirea în stil neoromânesc a fost ridicată în perioada 1935-1938 ca stabiliment balnear în vederea valorificării izvoarelor minerale din apropiere. Începând cu mijlocul secolului trecut şi până la Revoluţie aici s-au tratat românii cu venituri modeste de reumatism sau boli gastro-intestinale. După 1989, „stabilimentul băilor” din Costeşti a fost retrocedat foştilor proprietari, care l-au vândut unei familii de tineri români stabiliţi în Germania. Aceştia din urmă au reuşit să acceseze fonduri europene şi să redea strălucirea monumentului arhitectonic, transformând-l în han.
Clădirea fostelor băi din Costeşti găzduieşte acum turişti interesaţi să viziteze mânăstirile din Horezu şi Costeşti ori să facă drumeţii în Parcul Naţional Buila -Vânturariţa.
În apropierea hanului din Costeşti există mai multe izvoare cu apă sulfuroasă şi iodată care, din păcate, nu mai sunt folosite în prezent din cauza faptului că nu există fonduri pentru captarea lor şi amenajarea unei baze de tratament. Vechile conducte au fost distruse de viitură, în urmă cu aproximativ un deceniu.