200 de milioane de lei, aceasta este suma alocată la nivelul județului Mehedinți pentru extinderea rețelei de gaze naturale. Asta în timp ce doar pentru extinderea rețelei la nivelul orașului Drobeta-Turnu-Severin ar fi necesari nu mai puțin de 260 de milioane de lei. În Mehedinți doar 15 % din locuințele orașului reședință de județ sunt racordate la rețeaua de gaz metan. În rest nicio altă localitate nu beneficiază de acest serviciu, în condițiile în care în patru din cele cinci orașe ale județului, oamenii se încălzesc cu lemne, la bloc.
Orșova, Vânju Mare, Baia de Aramă și Strehaia sunt orașele în care locatarii stau cu stivele de lemne în spatele blocului ca să se încălzească pe timpul iernii. La Strehaia, conducta de gaze trece pe la marginea orașului, dar racordarea nu a fost posibilă din lipsă de fonduri. De 40 de milioane de lei ar avea nevoie primarul pentru o astfel de investiție, bani pe care i-a solicitat prin programul Anghel Saligny. În oraș, oamenii par obișnuiți să se încălzească cu lemne.
Numai că toți banii alocați județului pentru alimentarea cu gaz nu sunt suficienți nici pentru a realiza rețeaua de conducte la Drobeta Turnu Severin. Aici este nevoie de realizarea a 103 km de conductă, pentru care ar fi necesari 260 de milioane de lei. După ce orașul a rămas și fără termocentrală și are mari probleme cu energia termică, locatarii chiar ar aveau nevoie de gaz, numai că mai au de așteptat.
O strategie aparte a adoptat în alimentarea cu gaz administrația uneia dintre cele mai mari comune din Mehedinți. La Șimian, autoritățile au depus un proiect european și au accesat 11 milioane de euro pentru realizarea sistemului de alimentare cu gaz. Investiția se apropie de faza de licitație. Din acești bani vor fi racordate gratuit la rețea și 3.000 din cele 6.000 de gospodării ale localității. edilul sperând ca în doi ani, toată localitatea va avea gaz.
Autoritățile județene au stabilit și o strategie de realizare a alimentării cu gaz metan, la nivelul întregului județ, dar din lipsă de fonduri, implementarea acesteia va fi imposibilă, așa că deocamdată, dacă nu vor accesa bani europeni, administrațiile vor rămâne doar cu niște studii de fezabilitate pe care se va așeza praful.