Cula din Glogova județul Gorj a intrat într-un proces de reabilitare, după ce un perete s-a prăbușit în timpul lucrărilor. Încă din luna noiembrie a anului trecut muzeul etnografic situat în Casa Glogovenilor și-a încetat activitatea pentru a da curs lucrărilor de reabilitare. Construită în anul 1770, Cula din Glogova a fost păstrată din generație în generație, iar obiectele tradiționale au fost și ele păstrate odată cu încăperea. Acestea vor putea fi văzute din nou după finalizarea lucrărilor de reabilitare.
De istoria Culei Glogovenilor se leagă și numele lui Tudor Vladimirescu, administrator al moșiilor posedate de familia Glogoveanu. Autoritățile locale au luat decizia ca acest monument să fie reabilitat. Totul a mers perfect până când constrctorii au dat jos încărcătura culei, care era o barieră de protecție. Sub acest strat pereții culei erau crăpați, iar unul dintre aceștia a cedat presiunii.
După finalizarea lucrărilor muzeul etnografic își va deschide din nou porțile în așteptarea vizitatorilor.
În acest moment lucrările au fost sistate, iar expertiza monumentului urmează să fie făcută de un specialist. Localnicii se bucură de această lucrare de reabilitare a Culei Glogovenilor și așteaptă redeschiderea monumentului.
Cula Glogovenilor este un monument istoric de gradul A și are o valoare inestimabilă în istoria județului Gorj.