România are o strategie naţională pentru devoltarea durabilă până în 2030. Pentru că Departamentul de devoltare durabilă din Guvernul României funcţionează deja de cinci ani, astăzi a avut loc la Craiova o dezbatere regională pe această temă cu factori de decizie din instituţiile publice din Oltenia. Temele abordate au cuprins domenii variate: de la factorul social şi economic până la mediu.
Agenda 2030 a fost adoptată în 2015 de către 193 ţări membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite. Parlamentul României şi-a asumat decizia şi a avut o declaraţie politică de implementare a acestui lucru în anul imediat următor, iar din 2017 există în Guvernul României, subordonat direct Primului Ministru, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.
Pilonul economic de dezvoltare durabilă are la bază nevoia de garantare a unei creşteri economice pe termen lung de care să beneficieze cetăţenii României.
Obiectivele strategiei de dezvoltare durabilă sunt stabilite pe mai multe categorii. De exemplu, pilonul social al dezvoltării durabile are ca principal beneficiar populaţia şi crearea unei societăţi echitabile, definită prin echilibru şi solidaritate unde justiţia şi pacea socială se află într-un mediu prielnic. În ceea ce priveşte mediul, proiectul prevede reducerea riscurilor şi măsurarea impactului asupra mediului a activităţilor umane şi economice.