Documente și fotografii inedite pot fi văzute de astăzi la Muzeul Olteniei din Craiova. Mărturiile șederii marelui Constantin Brâncuşi la Craiova și București au fost scoase la lumină din arhivele statului şi pot fi “studiate” de public până la sfârşitul lunii martie.
Pentru prima dată în spațiile expoziționale ale Muzeului Olteniei, publicul poate admira documente inedite precum: cererea lui Constantin Brâncuşi adresată in 1895 directorului Școlii de Meserii din Craiova, pentru a participa la concursul de bursa pentru specialitatea de sculptură, dar şi actul de consimţământ dat în acelaşi an de Maria Brâncuşi pentru ca fiul ei Constantin Brancusi să stea la internat, ca bursier al Şcolii de meserii din Craiova.
Vernisajul expoziției “Din viața lui Brâncuși” face parte din evenimentul cultural județean „BRÂNCUȘI. AL LUMII”, coordonat de către Consiliului Județean Dolj și dedicat celebrării a 147 de ani de la nașterea “Părintelui Sculpturii Moderne’’.
În cadrul expoziției sunt etalate schițe și planuri reprezentând bustul artistului și restaurarea casei natale de la Hobița și Ansamblul Monumental Calea Eroilor din Târgu Jiu.
De asemenea, este expus publicului, în premieră, în sala expozițională a Muzeului Olteniei, Planul Ansamblului Monumental Calea Eroilor de la Târgu Jiu, realizat de celebrul arhitect Iancu Atanasescu.