Populare cu pește pe Dunăre, în județul Mehedinți. Fluviul a fost populat cu 1000 de sturioni, din specia păstrugă și nisetru, specii care sunt în pericol de dispariție. ONG-ul WWf România(Fondul Mondial pentru Natură) împreună cu Garda de mediu sunt protagoniștii acestei acțiuni prin care se dorește refacerea populației de sturioni, afectată de intervenția omului, braconaj și construcțiile hidrotehnice de pe Dunăre. Peștii eliberați sunt monitorizați, pentru a nu cădea în plasele braconierilor.
După mai multe astfel de populări făcute în Delta Dunării, inițiatorii s-au gândit să populeze fluviul și în această parte de țară cu sturioni. Peștii provin din România, dar crescuți în ferme din Ungaria și Austria. În următorii paru ani vor fi și alte acțiuni pentru a reface populația aflată în pericol de dispariție.
Prmotorii s-au gândit și la monitorizare, pentru ca peștii să nu fie prinși în plasele braconierilor. Ei trebuie să ajungă la maturitate și să se reproducă, ceea ce se va întâmpla pe termen foarte lung.
Garda de Mediu și reprezentanții Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură execută și acțiuni ample de combatere a braconajului. Cei prinși pot ajunge chiar la închisoare.
Reprezentanții Gărzii de Mediu și cei ai ANPA spun că problemele cele mai mari cu braconajul la sturion, specie oprită de pescuit sunt în Delta Dunării. Dar nici celelalte zone ale fluviului, unde urcă aceste specii de pește pentru a-și depune icrele nu sunt ferite de pescuitul ilegal.