Începe reabilitarea uneia dintre cele mai spectaculoase clădiri ale Craiovei din punct de vedere arhitectural. Primăria Craiova a emis autorizația de construire pentru lucrările de reabilitare ale Colegiului Carol I, iar câștigătorul licitației poate organiza șantierul. Colegiul este a doua cea mai veche școală cu predare în limba română din țară.
Una dintre cele mai impunătoare clădiri ale Olteniei își va recăpăta frumusețea de altădată. Reabilitarea și consolidarea corpului central al Colegiului Național Carol I și al Operei Române Craiova este un obiectiv așteptat de întreg orașul. Intervențiile de restaurare cuprind zona interioară, sala de spectacole și fațadele Colegiului Național Carol I și ale Operei Române Craiova. Se va lucra la suprastructura clădirii, la instalațiile termice, de ventilare și climatizare, instalațiile sanitare și de gaze, instalațiile electrice sau refacerea pereților interiori și exteriori.
Reabilitarea clădirii în care și-au petrecut anii adolescenței mari personalități ale României este așteptată de tot învățământul doljean, mai ales că instituția este una dintre cele mai prestigioase din România.
Începerea lucrărilor de reabilitare îi bucură pe cei care conduc astăzi colegiul. În lipsa spațiilor din clădirea centrală, conducerea a amenajat săli de clasă în spații care în trecut aveau altă destinație. După finalizarea lucrărilor, conducerea are planuri mari.
Lucrările de reabilitare au termen de execuție de 24 de luni. Cei mai tineri elevi de liceu de la Colegiul Carol I speră să prindă ziua când vor învăța în clădirea monument de arhitectură de interes național.
Printre elevii de prestigiu ai Colegiului Național Carol I se numără Theodor Aman, Gogu Constantinescu, Alexandru Macedonski, Titu Maiorescu, Nicolae Titulescu, Jean Negulescu, Adrian Paunescu sau Amza Pellea