Cunoscutul alpinist român David Neacșu, cel care a condus prima expediție românească de pe Everest, a fost weekendul acesta la Vâlcea pentru a împărtăși din incredibilele aventuri pe care le-a trăit pe cele mai înalte culmi din lume. Poveștile din cele aproape 60 de expediții prin toată lumea sunt adunate într-un volum intitulat “Cartea Înălțimilor. Povestea vieții unui explorator”, ce a fost lansat anul trecut la împlinirea a 20 de ani de când primii români au cucerit cel mai înalt punct de pe Pământ, iar acum a fost prezentat și la Râmnicu Vâlcea.
La 64 de ani, David Neacșu, alpinistul român care în 2003 a ajuns pe cel mai înalt vârf din lume alături de alți doi alpiniști români, dar și pe alte culmi la care cei mai mulți doar visează, spune că se consideră un om norocos. A descoperit muntele pe când avea doar 12 ani, într-o experiență nu tocmai plăcută, și de atunci bate lumea în lung și-n lat pentru a descoperi și învăța. “Cartea înălțimilor” este rodul aventurilor pe care le-a avut de-a lungul timpului, experiențe care i-au adus satisfacție și bogăție în viață.
Cunoscutul alpinist român a fost prezent la Teatrul “Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, unde s-a întâlnit cu iubitori ai muntelui din Vâlcea, între aceștia și mulți cercetași dornici să-l cunoască și să-i afle povestea de viață.
“Cartea Înălțimilor” a fost lansată toamna trecută și spune povestea nu numai a expediției din Himalaya, ci și a celorlalte câteva zeci la care a participat David Neacșu, în zone mai puțin cunoscute de pe toate continentele, din care nu lipsesc aventurile pe Kilimanjaro, Aconcagua sau masivul Vinston din Antarctica, cel care l-a impresionat cel mai mult.