Aproape 40 % dintre absolvenții de liceu din Mehedinți nu au promovat examenul de bacalaureat. Cele mai slabe rezultate sunt în școlile tehnologice, unde cea mai mare parte a elevilor din anii terminali nu au reușit o medie peste 6 la cel mai important examen al liceului. Cel mai slab rezultat este la Liceul Tehnologic Tudor Vladimirescu din Șimian unde nici unul dintre cei 16 elevi care s-au prezentat la examen nu l-a și promovat,.
La acest liceu niciun elev nu a reușit să treacă de examenul maturității nici în acest an. Şi în anii trecuţi școala s-a aflat în această situație. Aici s-au înscris la examen 29 de absolvenți, dar 13 nu s-au mai prezentat. La Liceul de Transporturi Auto, din 25 de elevi înscriși, doar patru au promovat. Conducerea e mulțumită de rezultate care ar fi mai bune ca anul trecut.
Liceul Tehnologic Halânga a organizat în ultimii ani doar clase de seral și frecvență redusă. Dintre cei 31 înscriși, 18 s-au prezentat la examen și doar 2 l-au promovat. Aici directoarea explică rezultatele slabe prin faptul că în liceul cu profil agricol vin doar elevi foarte slabi.
Dascălii liceului spun că, deși au dotări foarte bune, laboratoare de informatică și utilaje pe care elevii pot să facă practică și să învețe o meserie la clasele de școală profesională, părinții își îndreaptă copii tot spre liceu, care se termină cu dezamăgirea nepromovării examenului de bacalaureat.
Reprezentanții Inspectoratului Școlar spun că vor fi analize la nivelul liceelor cu promovare foarte mică, însă dau vina pe aceeași situație. Nu poți ridica un elev de la media 1 sau 2 la testarea națională, să-l aduci la 6 la bacalaureat.
În partea superioară a clasamentului promovării, pe primul loc se află Colegiul Național Gheorghe Țițeica, cu 99,01 %, Colegiul Național Traian, cu 93,51 % și Colegiul Național Pedagogic, cu 84,85 %.