Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie din Drăgăşani a găzduit în această săptămână lansarea volumului „Sâmbureşti, o podgorie binecuvântată”. Evenimentul le-a oferit posibilitatea specialiştilor în enologie, precum şi amatorilor de vinuri bune, din Vâlcea şi nu numai, să afle mai multe date despre istoria şi activitatea staţiunii de cercetare, dar şi despre soiurile care se cultivă pe dealurile Oltului şi în împrejurimi.
Cei aproximativ 100 de participanţi la eveniment au avut ocazia să şi deguste vinuri produse în Drăgăşani, unele dintre ele premiate chiar şi peste hotare, cum ar fi soiurile Crâmpoşie Selecţionată şi Negru de Drăgăşani. Concluzia celor care au trecut pragul staţiunii este că vinul produs la Drăgăşani ar trebui promovat mult mai bine decât în prezent.
În ciuda problemelor evidente cu care s-au confruntat de-a lungul timpului toate staţiunile de cercetare din ţară, cea din Drǎgǎşani este posesoarea a 12 adeverinţe de omologare a soiurilor şi selecţii clonale noi şi a două brevete de invenţie .
Până în 1989, staţiunea vini-viticolă de la Drăgăşani deţinea în jur de 700 de hectare de viţă de vie. În prezent, staţiunea mai are doar 230 de hectare cultivate cu viţă şi trei cercetători.