Tinerii din Dolj care provin din medii defavorizate sau se confruntă cu probleme familiale au acum o șansă la un viitor mai bun. Fundația Adina Stiftelsen aduce în fața beneficiarilor noi proiecte educaționale-unul dintre acestea este proiectul “de la elev la angajat”, prin care tinerilor li se oferă o șansă de a se integra pe piața muncii. Stagiile de practică la potențiali angajatori dar și implicarea activă a voluntarilor îi ajută pe tineri să-și construiască un viitor.
Cristina este una dintre beneficiarele proiectelor fundației Adina Stiftelsen. A ajuns aici în urmă cu câțiva ani și face parte din tinerii care își doresc o schimbare. A găsit aici prieteni care au încurajat-o că visurile se pot transforma în realitate.
Mădălin, de 19 ani, este la Adina Home încă de mic. A crescut aici, s-a format și a cunoscut oameni care i-au schimbat destinul. A învățat că e important să ai un țel în viață și stagiile de practică l-au ajutat să-și contureze visul.
60 de tineri din grupuri vulnerabile din comunele Șimnicu de Sus, Goiești și Fărcaș participă la diverse ateliere în cadrul unui concept împrumutat de la partenerii norvegieni unde tinerii fac tot felul de activități ajutați de voluntari.
De ce este important ca tinerii să facă proiecte de advocacy? Pentru
că ele arată că aceștia nu doar se pregătesc pentru viitor – ci
chiar crează unul mai bun.
Misiunea Fundaţiei Adina Stiftelsen este să sprijine copii și tineri aflaţi în dificultate, pentru ca aceștia să aibă șansa la o educație de calitate și la un viitor la care mulți copii din mediul rural pot doar să viseze.