Din ce în ce mai mulţi români pun preţ pe obiectele vechi găsite în podul bunicilor. Le recondiţionează şi le expun apoi spre bucuria iubitorilor de tradiţii şi port strămoşesc. Este şi cazul Niculinei Tecuţa, din comuna vâlceană Făureşti. Aceasta a pus bazele unui muzeu al satului în care sunt expuse zeci de costume tradiţionale. Cel mai vechi obiect vestimentar expus în micul muzeu din Făureşti fiind cusut în urmă cu aproximativ 160 de ani.
În micul muzeu al satului din Făureşti sunt expuse tot felul de obiecte folositoare în gospodăriile de altădată, cum ar fi blide, lăzi de zestre, cuverturi, războiul de ţesut, dar şi icoane pe lemn sau sticlă. Pe pereţi, la loc de cinste, sunt expuse costume tradiţionale cusute. Toate obiectele au aparţinut unor localnici, iar unele dintre ele datează din a doua jumătate a secolului al XIX-lea. De colecţia micului muzeu se îngrijeşte de aproape şapte ani Niculina Tecuţa, angajată a primăriei Făureşti şi persoana care a avut iniţiativa deschiderii unui muzeu.
Primele obiecte vestimentare care au fost expuse în muzeul satului de la Făureşti au fost donate chiar de Niculina Tecuţa şi au apartinut soacrei soacrei sale. În expoziţie se regăsesc şi foarte multe obiecte cămăşi tradiţionale donate de alţi localnici.
Astfel de iniţiative sunt lăudabile, spun reprezentanţii Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea.
Muzeul satului din Făureşti funcţionează în incinta căminului cultural din localitate. Tot aici este deschisă şi o mică expoziţie de pictură şi acuarelă cu lucrări semnate de profesorul Nicolae Predescu, un fiu al satului.