Numărul locuitorilor din Olt scade de la un an la altul. Statisticile oficiale arată că județul se numără printre cele mai îmbătrânite din țară. Cea mai afectată localitate este comuna Bărăși unde, în ultimul deceniu, populația s-a redus cu aproape un sfert pentru că tinerii au plecat, iar cei mai în vârstă au murit. Edilul se teme că dacă se va menține această evoluție demografică în următorii 30 de ani comuna va dispărea.
Populația comunei Bărăști din județul Olt s-a redus cu aproape un sfert în ultimii zece ani, conform statisticilor oficiale. Concomitent se înregistrează și o îmbătrânire accentuată a populației. Numărul nașterilor scade de la un an la altul, iar cel al deceselor crește.
Oamenii pun depopularea localității pe seama lipsei locurilor de muncă și susțin că tinerii au plecat în lume să-și facă un rost. Cu toții sunt sceptici cu privire la revenirea acasă a celor plecați.
Edilul localității se teme că, în următorii ani, dacă se păstrează aceeași tendință demografică, comuna ar putea rămâne doar un nume în cartea de istorie locală.
O scădere a populației se înregistrează și la nivelul localităților din mediul urban, cu excepția municipiului Slatina. Așa se face că, anul trecut, comparativ cu 2011, numărul locuitorilor era cu aproape 10% mai mic.
Statisticile oficiale arată că județul Olt ocupă locul IV pe țară în clasamentul celor mai îmbătrânite județe. Cea mai îmbătrânită populație se înregistrează însă în județul Teleorman unde media de vârstă este de 46,8.