Împăduririle care ar trebui să oprească deșertificarea Doljului ar trebui să înceapă în această toamnă. Autoritățile vor identifica și vor cadastra până atunci toate suprafețele, din domeniul public sau privat, care vor fi cedate pentru împădurire. Până acum au fost identificate 1731 de hectare care vor intra în acest program.
Deșertificarea afectează din ce în ce mai mult sudul României. În Dolj, suprafețele nisipoase sunt din ce în ce mai mari și riscă să afecteze toată producția agricolă a județului. După vizita ministrului mediului, la Prefectura Dolj s-a format o comisie care va colecta date din teren și va pregăti campanile de împădurire care va începe toamna viitoare.
Autoritățile le-au solicitat primarilor să identifice toate suprafețele care pot fi împădurite. La primul apel lansat de Direcția Agricolă Dolj, au răspuns 24 primari, care au contabilizat 1731 hectare de teren degradat, care poate fi fructificat în acest proiect. Autoritățile așteaptă acum și răspunsul celorlalți primari pentru a avea radiografie exactă a tuturor suprafețelor ce vor fi cadastrate, iar mai apoi impădurite. Între timp, reprezentanții Agenţiei pentru Protecţia Mediului Dolj susțin că tot mai multe persoane fizice au început să împădurească suprafețe de teren pe cont propriu.
Comisia pentru identificarea, delimitarea și constituirea perimetrelor de ameliorare la nivelul localităților din județul Dolj este formată din primarii de localități și alți 12 reprezentanți ai unor instituții din cadrul Colegiului Prefectural Dolj, cum sunt Direcția Silvică, Direcția de Agricultură sau APIA.