Legumicultorii înscriși în Programul Tomata” mai au la dispoziție doar câteva zile pentru a valorifica cel puțin 3.000 kilograme de roșii produse în solarii. Documentele însă le pot depune până la finele lunii august. Până acum, mai puțin de 20% dintre legumicultorii care speră să obțină ajutorul de minimis oferit de stat au depus documentele care să demonstreze vânzarea cantității minime. Pentru prima dată de la debutul programului, legumicultorii pot obține până la 4.000 euro, dacă vor alege să cultive, în toamnă târziu, și alte legume în spații protejate.
Flori Ghidurea din Tia Mare se numără printre legumicultorii olteni care s-au înscris în Programul Tomata. Deși a început recoltatul la începutul acestei luni, a reușit să valorifice cantitatea minimă prevăzută și să depună documentele justificative.
Mai puțin de 20% dintre legumicultorii olteni înscriși în Programul Tomata au depus documentele care dovedesc comercializarea cantității minime pentru a primi subvenția de la stat. Ei mai au la dispoziție o lună de zile pentru a-și completa dosarul și doar câteva zile pentru a reuși să vândă cele 3.000 de kilograme de roșii impuse prin program.
Reprezentanții Direcției Județene pentru Agricultură au reușit să facă ambele verificări în teren pentru fiecare legumicultor înscris în Programul Tomata.
Județul Olt deține și în acest an primul loc pe țară în ceea ce privește numărul de fermieri înscriși în Programul Tomata. Numărul lor este cel mai mare de la începutul acestui program prin intermediul căruia, până la finele anului, legumicultorii care îndeplinesc conițiile impuse pot primi până la 4.000 de euro dacă vor completa ,,Tomata” cu alte legume cultivate în toamnă târziu în solarii.