Vremea de la finalul lunii februarie a fost benefică și nu prea pentru fermierii din Olt. Cei care au suprafețe semănate cu grâu s-au bucurat de bruma de zăpadă căzută pentru că a mai redus deficitul de apă din sol, în timp ce fermierii care dețin suprafețe semănate cu rapiță se gândesc să le întoarcă după ce gerul care a urmat a distrus culturile. Nici legumicultorii din județ nu au motive de bucurie. Deținătorii de spații protejate încălzite au fost nevoiți să utilizeze la maxim centralele, iar cei care plantaseră în cele neîncâlzite sunt nevoiți să o ia de la capăt pentru că plantele au degerat.
Ultimele episoade de iarnă au adus mai multe probleme decât beneficii fermierilor din Olt. Dacă stratul de zăpadă, în mare parte sub 15 cm, a fost benefică pentru a redus deficitul de apă din sol pentru culturile înființate în toamnă, gerul care a urmat a afectat parțial suprafețele cu rapiță.
Probleme au avut și legumicultorii care cultivă tomate extratimpurii. Cei care dețin solarii neîncălzite și au apucat să planteze s-au trezit cu roșiile degerate, iar cei care dețin centrale au fost nevoiți să le alimenteze permanent pentru ca plantele să nu aibă de suferit.
Fermierii din Olt speră să obțină recolte bune după doi ani în care pierderile au fost considerabile din cauza secetei. Cele mai afectate culturi în 2024 au fost cele de porumb și floarea soarelui.