România în bucate -#țăstShow oltenesc la Diculești, Vâlcea

Ediția din săptămâna aceasta a fost filmată în localitatea Diculești, Vâlcea, alături de gazda noastră dragă, Victorița Cică.
Ce avem în meniu:
-ciorbă de porc
-tocăniță de pui cu mămăliguță.


Nu lipsesc momentele de veselie, bineînțeles, cum s-ar fi putut desfășura o ediție oltenească de gătit dacă nu erau cântate preparatele? Descoperim împreună obiceiuri și modalități de gătit din această zonă, atât de pitorească!
O ediție de colecție, de urmărit!
Pentru mai multe rețete și povești din toată țara, fiți cu ochii pe TVR 2 și pe pagina de facebook a emisiunii, Facebook Romania in bucate.

Etichete: , ,



Emisiuni Recente


Articole similare


Casa și grădina: Pasărea Flamingo, Anturium

De această dată, domnul profesor biolog MARIAN NIȚĂ ne propune o o plantă care cuprinde peste 600 de specii cu originea în regiunile tropicală ale Americii: Pasărea flamingo, Anthurium. Denumirea științifică: Anthurium Schott. Familia: Araceae Etimologie: Numele genului provine de la cuvintele grecești „anthos” – floare și „oura” – coadă, cu aluzie la forma spadicelui. […]

Postul Crăciunului 2020

🔵 De duminică, 15 noiembrie, credincioșii au intrat în Postul Crăciunului, perioadă care durează pănă pe 25 decembrie, ziua de Ajun fiind o zi de post aspru. 🔵 Pe durata postului de 40 de zile nu se mănâncă produse din carne, ouă şi brânză. Sâmbăta, duminica și în timpul sărbătorilor religioase avem dezlegare la peşte. […]

România în bucate-#țăstShow oltenesc în Crucișoara, Argeș

Pentru această ediție vă propunem o altă zonă pentru a gusta din gătelile preparate de gazda noastră, ALLA CEBOTARI: satul Cocu, comuna Crucișoara, din județul Argeș. La acest #tastShow, îndrăgita actriță de la Teatrul pentru copii și tineret „Colibri” Craiova, stabilită în Craiova, dar născută la Chișinău, aduce din gustul copilăriei sale preparate moldovenești delicioase: […]

Rețeta de joi: Mâncărică de ficăței cu ceapă

Ingrediente: 500 g ficăței de pasăre 3-4 cepe 1 ardei gras 1-2 roșii 3-4 căței de usturoi 50 ml ulei condimente, după preferință 1 legatură de patrunjel Mod de preparare: Cureţi ficăţeii de pieliţe, îi speli şi îi ştergi cu un şervet absorbant, încingi ulei într-o tigaie şi pui ficăţeii de pasăre la prăjit. In […]

Cancerul de col uterin poate fi prevenit!

✔️ Cancerul de col uterin este o boală ce poate afecta femeile de orice vârstă. ✔️ Este a doua cauză de cancer la femeile cu vârsta sub 45 ani din întreaga lume și reprezintă înmulțirea anormală și necontrolată a celulelor care acoperă colul uterin. ✔️ Specialiștii au stabilit că există mai multe cauze care pot […]

Casa și grădina: Crizantema

Profesorul biolog Marian Niță ne aduce detalii despre etimologia, originea, cerințele ecologice și utilizarea așa numitei flori de aur, crizantema.  Denumire științifică: Chrysanthemum L. Familia: Compositae Etimologie: În limba greacă „chrysos” înseamnă „aur” și „anthemos”  „floare”, deci „floarea de aur”, cu aluzie la culoarea aurie a primei specii descrise. Origine: Genul Chrysanthemum cuprinde specii anuale […]